Ana Sayfa EREĞLİ 17 Ağustos 2023 1389 Görüntüleme

Bölgenin Şebeke Sorunu Çözüldü. Baz İstasyonu İnşası Tamamlandı

kardesleryaziicimasa

Cep telefonlarının şebeke sorunu yaşandığı Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören Mahallesinde muhtarın azmi şebeke sorununu çözdü.

Özellikle Kutören Mahallesi kırsal bölgede şebekelerin çekmemesi nedeni ile vatandaşları mağduriyet yaşadığı Kutören Mahallesinde iletişim sorunu çözüldü. Mahalleye bağlı yaylalarda pandemi dönemi uzaktan eğitim sürecinde telefonların çekmemesi nedeni ile çocuklar kilometrelerce yol yürüyerek yüksek kesimlere çıkarak derslere katılmışlar ve gündeme gelmişlerdi.

Mahalle muhtarı Özcan Kardaş, mahallenin iletişim sorununu çözmek için başlattığı çalışmaları sonuçlandırdı. Geçtiğimiz dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ereğli ziyaretinde ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Ereğli ziyaretinde, mahallenin eksikleri ile ilgili olarak bakanlara sunduğu raporda şebeke sorunlarını da ileten Özcan Kardaş, Obruk yaylasına cep telefonu vericisini kurdurdu.

Obruk yaylasına kurulan baz istasyonu ile hem Obruk Yaylası ve çevresindeki yaylalar, hem Zengen Mahallesi iletişim sorunundan kurtulmuş oldu. Öte yandan, bölgede yoğun olarak yapılan tarım faaliyetlerinin de şebeke sorunu nedeni ile aksamasının önüne geçildi.

-Bakan Kurum Telekom Yetkililerini Aramıştı-

Kutören Mahallesi Muhtarı Özcan Kardaş’ın, bölgede telefonların çekmediği ve insanların mağduriyet yaşadığı yönündeki şikayeti üzerine bakan Murat Kurum Ereğli ziyareti esnasında Telekom yetkililerini arayarak sorunun çözülmesini istemişti.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster