Ana Sayfa EREĞLİ, KONYA, TÜRKİYE 10 Eylül 2024 139 Görüntüleme

Tarımsal Kredi Ödemelerinde Erteleme Başvuruları Başladı. Süre Dolmadan Başvurunuzu Yapın

kardesleryaziicimasa

Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden çiftçilerin kullandıkları düşük faizli tarımsal kredilerin ödemelerinde erteleme yapılacağını duyurdu. Yapılacak olan erteleme ile ilgili başvurular 30 Eylül tarihinde sona erecek.

2024 yılı üretim sezonu içerisinde ekonomik olarak zarar eden çiftçiler, Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli tarımsal kredi ödemelerinin ertelenmesini talep edebilecekler. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, başvuruların 9 Eylül tarihinde başladığı, 30 Eylül tarihinde sona ereceği bildirildi.

Tarımsal üretimden zarar eden ve Ziraat Bankasından veya Tarım Kredi Kooperatiflerine kredi borcu olan çiftçiler, erteleme taleplerini 30 Eylül tarihine kadar borçlu oldukları kuruma (Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatifi) iletebilecekler.

Borçlu olunan kurum tarafından borç ertelemesi talebi onaylanan çiftçiler, tarımsal kredilerini erteleyebilecekler. Tarımsal kredi erteleme talebi yalnızca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri için geçerli olacak. Şeker pancarı ve mısır üretiminden doğan zararlar kredi ertelemesi kapsamına alınmayacak.

TARSİM kapsamında olan zararlar için ise hasar tespit raporlar ile birlikte doğrudan TARSİM’e başvuru yapılabilecek.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster