Ana Sayfa TÜRKİYE 10 Temmuz 2022 368 Görüntüleme

Güncellemeler ve Desteklemelerin Ardından TMO’ya Ürün Akışı Hızlandı

kardesleryaziicimasa

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO’un buğday ve arpa fiyatlarında yaptığı güncellemelerin ardından üreticinin TMO’ya olan ilgisinin arttığını söyledi.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde gerçekleştirilen buğday hasadına katılan TMO Genel Müdürü Güldal, özellikle son güncellemelerde arpaya 200, buğdaya 400 TL fiyat artışı yansıtılmasının ardından alım oranlarının arttığını belirttiği açıklamasında şunlara yer verdi:

“Haziran ayında hasat yapmış olan ve TMO’ya ürünlerini teslim etmiş olan üreticilerimiz Temmuz ayında primlerini alacaklar. Temmuz ayında hasat yapanlarda bir sonraki ay ürünlerinin karşılığı ellerine geçmiş olacak” dedi.

Bu sene üretimin arttığını söyleyen Güldal, “TMO’ya ciddi bir ürün akışının geldiğini görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Hasat dönemi bereketli geçiyor. Verim noktasında yağışlar ürünü geciktirdi ama verime etkisi çok iyi oldu. Doğu Anadolu bölgelerinde hasat başlayan bölgelere baktığımızda geçen yılın çok üzerinde bir verim görüyoruz. Diğer bölgelerde de verimliliğin gayet iyi olduğunu görmekteyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı 19,5 milyon ton, arpada 8,5 milyon ton rekolte açıklamıştı. Bu rekolteleri büyük ölçüde gerçekleşeceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster