Ana Sayfa EREĞLİ, YAŞAM 6 Ocak 2022 476 Görüntüleme

Güvenlik Sistemlerinde Üst Düzey Avantaj Sağlayan Sistem Yoğun Talep Görüyor

kardesleryaziicimasa

Güvenlik sorunu, son yılların büyüyen bir sorun haline geldi. Artan hırsızlık olayları, çeşitli doğal etkenler vb durumlar, inşaları güvenlik önlemleri almaya sevk ediyor. Son ayların en çok tercih edilen güvenlik sistemi ise, uzaktan IP ile birçok noktayı aynı anda takip edebilme imkanı sunan özel bir sistem…

Maliyeti, klasik güvenlik kameraları ile hemen hemen aynı düzeyde olan bu sistemi, Ereğli’de Gürel Bilgisayar ve Güvenlik sistemleri firması kuruyor.

-Sistem Nasıl Çalışıyor?-

Klasik güvenlik kamerası sistemlerinde güvenlik kamerası kurulan her noktaya ayrı ayrı IP’ler gerektiğini biliyoruz. Ancak bu sistemde, aralarında 3 veya 4 km olan farklı noktalarda kurulan güvenlik kameraları da ikinci bir IP olmadan tek IP üzerinden bağlanabiliyor ve güvenlik kameralarını dilediğiniz yerden kontrol edebiliyorsunuz.

Örneğin, evinizi, evinizden 2 km uzaklıkta bulunan dükkanınızı ve yine evinize 20 km uzaklıkta olan tarlanıza güvenlik kamerası taktırıp, kamera görüntülerini de, bulunduğunuz bir başka şehirden izlemek, kontrol etmek istiyorsunuz. Klasik sistemde, eviniz, işyeriniz ve tarlanız, her üç noktaya da ayrı ayrı IP almanız gerekirken, bu sistemde evinize alacağınız tek IP ile işyeriniz ve tarlanızı kontrol altında tutabiliyorsunuz. Üstelik bağlantı yapılan tarlanızda veya arazinizde internet altyapısı ihtiyacı olmadan, evinizdeki mevcut interneti, kablosuz aktarma yoluyla 20 km uzaklıktaki tarlanıza kurduracağınız kamera sistemi için kullanabiliyorsunuz.

Aynı sistemi sadece güvenlik kamerası için değil, internet bağlantısı aktarımı için de kullanabiliyorsunuz. Örneğin, Ereğli’deki evinizde kullandığınız interneti, internet alt yapısı sorunu bulunan veya mobil şebeke erişiminin kısıtlı olduğu 50 km uzaklıktaki arazinize, arazinize aktararak kullanabiliyorsunuz.

-Güvenlik Kameraları Sisteminde Çok Yüksek Çözünürlük ve En Üst Düzeyde Gece Görüşü İmkanı-

Gürel Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri işletmecisi Ramazan Gürel, Ereğli’de ve çevresindeki birçok büyük işletme, büyük tarım şirketlerine bu sistemi kurduklarını ve sistemin gayet başarılı olduğunu söyledi. İşini profesyonel olarak takip etmek isteyen, güvenliğinden taviz vermek istemeyen firma ve işletmelerden yoğun talep olduğunu  da söyleyen Gürel, “Gece görüşünün üst düzeyde olmasından dolayı da geceleri plaka okuma oranı yüzde 80 daha net hale geliyor. Gece görüşünün çok kaliteli olmasından ve çözünürlüğü düşürmeden zom yapma imkanı sağlamasından dolayı da, sistem aynı zamanda MOBESE olarak da kullanılabiliyor.  Birçok köy ve mahallemizin giriş çıkışları, bu sistemle kontrol edilebiliyor” dedi.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster