Ana Sayfa KONYA, TÜRKİYE 15 Ekim 2022 342 Görüntüleme

Ayrancı İlçesinde Divle Obruk Peyniri Festivali Yapıldı

kardesleryaziicimasa

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde Divle Obruk Peyniri Festivali yapıldı. Ayrancı ilçesi Baraj kenarında Hıdrellez şenlik alanında yapılan festivale, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser ve İsmail Atakan Ünver, Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bartın’daki maden ocağı faciası nedeni ile konserlerin iptal edildiği festivalde konuşma yapan Karaman Valisi Tunca Akkoyun, programın kültürü, örf ve adetlerin yaşaması, yaşatılmasında önemli yer tuttuğunu söyledi.

Etkinlik aracılığıyla insanların bir araya geldiğine ve hasret giderdiğine işaret eden Akkoyun, festivalde tanıtılan obruk peynirinin Karaman için çok büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Festivalde konuşma yapan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ise, benzersiz bir iklim ve doğaya sahip olan ülkemizin, çok sayıda coğrafi ürün çeşitliliğine ev sahipliği yaptığını söyleyerek ‘’Koyun ve keçi sütünden geleneksel yöntemlerle yapılan Divle Obruk Peyniri de bu zenginliğin bir parçasıdır. Gerek bölgedeki meraların endemik bitki çeşitliliği, gerekse obruktaki bakteri oluşumu kaliteye ve lezzete yansıdığından peynirimiz, ünü sınırları aşan bir ürün haline gelmiştir. Yerin 36 metre derinliğinde ve 250 metre uzunluğa sahip obrukta, 45 ton civarında peynir bekletilebilmektedir’’ dedi.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster