Ana Sayfa EREĞLİ, TÜRKİYE 27 Ocak 2023 236 Görüntüleme

Saadet Partisi GİK Üyesi Çelebi: “Türkiye’de Bozulan Ekonomi ve Huzuru Yeniden İnşa Edeceğiz”

kardesleryaziicimasa

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdulkadir Çelebi ve Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Genç, partisinin Ereğli ilçe teşkilatında partililerle düzenlediği toplantı sonrası esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

Saadet Partisi’nin “Saadet Sahada” programı kapsamında Konya bölgesi ziyaretlerini Ereğli ile sürdüren GİK üyesi Çelebi, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun tek çıkış yolunun, Millet İttifakı olduğunu vurgulayarak “Devletin tüm sistemleri yerinden oynatıldı. Millet İttifakı olarak devlet sistemini yeniden inşa edeceğiz” dedi. Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Akar ve Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Genç’in de hazır bulunduğu basın toplantısında gündem değerlendiren Çelebi, millet ittifakının hükümet programını önümüzdeki günlerde açıklayacağını da belirtti

Gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretlerinde, vatandaşın gündemi ile hükümetin gündeminin birbirinden farklı olduğunu gördüklerini de ifade eden Çelebi, “Vatandaşlar geçim derdinde. Türkiye’de devlet politikaları ile hükümet politikaları birbirine girmiş durumda. Devlet politikası denilen kavramı ortadan kaldırdılar. Devletin temel taşlarıyla oynadılar. Vatandaşta ne ekonomi, ne huzur kaldı. Biz, Millet İttifakı olarak devletin yerinden oynatılan temel taşlarını yeniden yerine oturtacağız.” Dedi.

-Faize Ayrılan Para Bütçeye Ayrılan Paradan Fazla-

AK Parti hükümetinin faize ayırdığı bütçenin, yıllık bütçeden fazla olduğunu da dile getiren Çelebi, 440 milyon dolar yatırıma ayrılan bütçe iken faize ayrılan bütçe 500 milyar dolardan fazla. Geçen yıl 660 milyar lira bütçe açığı oluştu. 2 milyon dolar dış ticaret açığı oluştu. Aradaki bütçe açığını kapatmak için yüksek kur üzerinden döviz almaya mecbur kalan hükümet, enflasyonun yükselmesine neden oluyor” dedi.

-Altılı Masa Hem İktidar Olacak Hem Başarılı Olacak-

Altılı Masa’nın, farklı görüşlere sahip partilerden oluşmasını dezavantaj gibi yansıtmaya çalışanlara da tepki gösteren Çelebi, “Altılı Masada bulunan siyasi partiler farklı görüşten de olsalar, mesele Türkiye’nin geleceği meselesi. 1974 seçimlerinde CHP-MSP koalisyonunda imzalanan hükümet protokolüne nasıl sadık kalınarak başarılı bir model çizilmişse, bu ittifakta da yine aynı model uygulanarak başarılı olunacak. Türkiye’nin bozulan ekonomisi, yıpranan aile yapısı, altı boşaltılan gençlik yeniden inşa edilerek tüm değerlerimize uygun bir yapıya getirilecek” dedi.

Altılı Masanın, hükümet programını ay sonu düzenlenecek olan toplantıda açıklanacağını da sözlerine ekleyen Çelebi, hükümet programının açıklanmasının ardından cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak birçok konunun netleşeceğini de belirterek konuşmasını sonlandırdı.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster