Ana Sayfa EREĞLİ 27 Mart 2023 186 Görüntüleme

Ereğli Belediyesi Ekipleri, 317 Binada Hasar Tespit Çalışmalarını Tamamladı

kardesleryaziicimasa

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin büyük felaket yaşadığı depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine giden ve kurtarma ekibi, iş makinesi desteği, gıda, giyecek gibi birçok alanda 65 araç ve 65 kişilik personeli ile depremzedelerin yanında yer alan Ereğli Belediyesi, depremin üzerinden 50 gün geçmesine rağmen halen bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Afet bölgesine ulaştırılan desteklerin yanısıra Ereğli’ye yerleşen depremzedelerin de ev, gıda ve yakacak gibi ihtiyaçlarında yanında olan Ereğli Belediyesi ekipleri, deprem bölgesindeki çalışmalarını hasar tespit çalışmaları ile sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ereğli Belediyesi personelleri, depremin yaşandığı kentlerde hasarlı binaların tespit edilmesi noktasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 317 binada hasar tespit çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ereğli’ye dönüş yapacaklar.

-Ereğli Belediyesi İlk Günden İtibaren Afet Bölgesinde-

Deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu;  “Ülkemiz 6 Şubat’ta yüzyılın en büyük deprem felaketi ile sarsıldı ancak devlet, millet el ele vererek depremin yaralarını sarmak için büyük bir özveri ve fedakarlık ortaya koydu. Biz de Ereğli Belediyesi olarak ilk andan itibaren bölgeye gönderdiğimiz arama kurtarma ekibimizle, yardım tırlarımızla, araçlarımızla büyük destek verdik, ayrıca bina hasar tespiti yapan ekiplerimizi de bölgeye görevlendirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde depremin yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, bölge vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster