Ana Sayfa EREĞLİ 16 Mayıs 2023 240 Görüntüleme

Ereğli Belediyesi Organik Üretim Çalışmalarına Başladı

kardesleryaziicimasa

Geçtiğimiz yıl Ereğli Belediyesi tarafından organik tarım için hazırlanan ve tonlarca ürün yetiştirilen Adabağ Mahallesindeki organik tarım alanında bu yıl da üretim faaliyetleri başladı.

200 kişilik personel ile fide dikim çalışmalarının sürdüğü Adabağ Organik Tarım Alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ereğli Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nurettin Karkın, 2.700 dekarlık organik tarım alanının 2 bin dekarlık kısmında hububat üretiminin yapıldığını, geri kalan alanın da sebze üretimine ayrıldığını ifade etti ve “Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda oluşturulan organik tarım alanında yetiştirilen ürünlerimiz geçtiğimiz yıl vatandaşlarımıza dağıtılmıştı. Bu yıl da tarımsal üretimlerimizi gerçekleştireceğiz ve belediye başkanımız Hüseyin Oprukçu’nun talimatları doğrultusunda yine vatandaşlarımız ile buluşturacağız” dedi.

Fide dikim çalışmalarına 200 kişilik belediye personelinin katıldığını da belirten Karkın “Belediyede sadece öncelikli hizmetler için nöbetçi personelimiz kaldı. Diğer personellerimiz tarım sahamızda üretim çalışmalarımıza katılıyorlar” dedi.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster