Ana Sayfa EREĞLİ, KONYA 8 Eylül 2023 1293 Görüntüleme

Konya Büyükşehir Belediyesinin 2023 Yılı Yatırımlarında Ereğli’nin Payı Yüzde 3’te Kaldı

kardesleryaziicimasa

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim  Altay, 2023 yılı bahar ve yaz döneminde yapılan yatırımları ve çalışmaları tanıtan bir basın toplantısı düzenledi. Altay tarafından düzenlenen basın toplantısında, Konya Büyükşehir Belediyesinin merkez ve taşra ilçelere yaptığı yatırım ve çalışmalar ile maliyetleri tek tek sıralanırken, Ereğli’nin, en az yatırım alan ilçeler arasında yer alması dikkat çekti.

Taşra İlçelere Yapılan Hizmet ve Yatırımların Toplam Maliyeti 1 Milyar 34 Milyon

Uğur İbrahim Altay’ın açıkladığı yatırım ve hizmetlerde, Konya’nın taşra ilçelerine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplam maliyeti 1 milyar 34 milyon lira. Bu rakam içerisinde Ereğli’de tamamlanan yatırım maliyeti ise sadece 38 milyon lira. Konya Büyükşehir Belediyesinin, merkez ilçelere yaptığı hizmet ve yatırımların, kamulaştırma bedelleri de dahil olmak üzere 2023 yılı için ayırdığı bütçe, tüm taşra ilçelere ayrılan bütçenin 3 katından fazla. Altay, 2023 yılında Konya merkez ilçelere çeşitli yatırım ve hizmetler için 3 milyar 201 milyon TL’nin üzerinde bütçe ayrıldığını açıkladı.

-Ereğli’ye Birisi Tamamlanmamış Olan 2 Yatırım-

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı bahar ve yaz döneminde birçok ilçeye sosyal tesisler, katlı otoparklar, atık su arıtma tesisleri, biyolojik arıtma tesisleri, kapalı pazarlar içme suyu hat çalışmaları yaptı. Ancak Ereğli’ye, tüm yatırımların toplam bütçesinin yüzde 3’ü kadarı ayrılmış. Altay, Ereğli’ye yapılan yatırım ve hizmetleri sıralarken, sadece yarı olimpik yüzme havuzunu ve Ulu Cami karşısında yer alan cephe iyileştirme çalışmasını saydı. Altay’ın Ereğli için saydığı 2 hizmet arasında ise sadece yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı. Ancak tamamlanan ve açılışı yapılan yarı olimpik üzme havuzu, aradan 6 ay bile geçmeden tadilata alınarak kullanıma kapatıldı. Cephe iyileştirme çalışmaları ise henüz tamamlanmadı.

-İşte Diğer Taşra İlçelere Yapılan Hizmetler İle Ereğli’ye Yapılan Hizmet-

Ereğli: Nüfusu yaklaşık 151 bin olan Ereğli’ye ayırılan pay, 38 milyon TL maliyetle yarı olimpik kapalı üzme havuzu ve 95 milyon TL maliyetle cephe iyileştirmesi 1. Etap çalışması. (Cephe iyileştirme çalışması tamamlanmadı)

Meram: Çeşitli kategorilerde toplam yatırım ve hizmet bedeli 1 milyar 294 milyon TL (açıklanan rakam)

Selçuklu: Çeşitli kategorilerde toplam yatırım ve hizmet bedeli 1 milyar 703 milyon TL (açıklanan rakam)

Karatay: Çeşitli kategorilerde toplam hizmet ve yatırım bedeli  204 milyon TL. (açıklanan rakam)

Akşehir: Nüfusu 93 bin olan Akşehir’de, Toplam maliyeti 143 milyon TL olan; 125 kilometre uzunluğunda su şebekesi rehabilitasyonu, 500 metreküp kapasiteli su deposu inşaatı, 3 kilometre terfi hattı, kapalı pazar yapıldı.

Karapınar: Nüfusu 50 bin olan Karapınar ilçesinde toplam maliyeti 75 milyon TL olan; Karapınar Ticaret Merkezi, 3 katlı otopark, kitap kafe tamamlandı. Atıksu arıtma tesisine entegre geri kazanım tesisi inşaatı için çalışmalar devam ediyor.

Beyşehir: Toplam maliyeti 140 milyon TL olan; nüfusu 77 bin olan Beyşehir ilçesinde tüm yerleşim birimlerinde, atık su arıtmaları için biyolojik arıtma tesisleri ve arıtma tesisleri revizyon çalışmaları. Yine Beyşehir ilçesinde 12 milyon maliyetle cami restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kulu ve Cihanbeyli ilçelerine toplam maliyetleri 147 milyon TL olan 5 adet arıtma tesisi.

Akören: Nüfusu yaklaşık 6 bin olan Akören ilçesine,  toplam maliyeti 14 milyon TL olan arıtma tesisi yapıldı.

Çumra: Nüfusu 67 bin olan Çumra ilçesinde yer alan atık su arıtma tesisi içerisine Hidro Elektrik Santrali yapıldı. Yine Çumra ilçesinin çeşitli noktalarına güneş enerjisi tesisleri çalışmaları devam ediyor. Yine Çumra ilçesine Türkiye’nin en büyük tanıtım ve karşılama merkezi yapıldı. Ayrıca Çumra ilçesinde yeni atık su arıtma tesislerinin yapılması için çalışmalar da devam ediyor.

Ilgın ve Güneysınır ilçelerine toplam maliyeti 12 milyon TL olan 2 adet İlçe Tarım Müdürlüğü binası yapıldı. Yine Ilgın ilçesinde, toplam maliyeti 230 milyon TL olan kent meydanı yenileme çalışması yapıldı.

Sarayönü ve Derbent ilçelerine 2 adet ilçe tarım müdürlüğü binası için çalışmalar başladı. Yine Derbent ilçesi kayak merkez turizmi inşası devam ediyor. Ayrıca Derbent, Selçuklu, Meram, Yunak ve Altınekin ilçelerine toplam maliyeti 35 milyon TL olan 5 adet itfaiye merkezi kazandırıldı. Sarayönü ilçesine düğün salonu kazandırıldı.

Güneysınır ilçesine kapalı Pazar ve düğün salonu ile Çumra ilçesine çok amaçlı salon yapıldı. 2 ilçeye yapılan 3 hizmetin toplam maliyeti 27 milyon TL.

Nüfusu 65 bin olan Seydişehir ilçesinde, 50 milyon TL maliyetle çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Yalıhüyük ve Emirgazi ilçelerine, toplam maliyeti 22 milyon TL olan 2 adet şehir konağı yapıldı.

Bozkır ilçesinde, toplam maliyeti 6 milyon 550 bin TL olan cephe yenileme çalışmaları yapıldı. Ayrıca Bozkır ilçesine yeni otogar ve yeni itfaiye binası için çalışmalar devam ediyor.

Hüyük ilçesine 7 milyon maliyetle yeni otogar binası yapıldı.

Cihanbeyli ilçesine otogar inşaatı devam ediyor.

Doğanhisar ilçesine toplam maliyeti 4 milyon 300 bin olan çeşitli tesis çalışmaları devam ediyor.

Kadınhanı ilçesinde 8 milyon TL maliyetle kervansaray restorasyonu yapıldı.

Nüfusu 10 bin olan Hadim ilçesinde toplam maliyeti 49 milyon TL olan Yerköprü Şelalesi çevre düzenlemesi ve çeşitli sosyal donatılar inşaatı yapıldı.

Taşkent ilçesine hal dükkanları yapıldı.
Ahırlı ilçesine çok amaçlı salon yapıldı.
Çeltik ilçesine kapalı Pazar yapıldı.
Yunak ilçesine kapalı Pazar yapıldı.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster