Ana Sayfa EREĞLİ, YAŞAM 18 Şubat 2022 625 Görüntüleme

Çalışmaları Tüm Hızıyla Süren Taşevler, restorasyon Sonrası “Korkut Ata Sosyal Tesisleri” Olacak

kardesleryaziicimasa

Ereğli Belediyesi tarafından taşevlerde başlatılan restorasyon çalışması, kış şartlarına rağmen devam ediyor.

1937 yılında yapılan Sümerbank fabrikası işçilerinin kalması için lojman olarak yapılan, ancak daha sonra fabrikasının kapanması ile atıl hale gelen ve Ereğli halkının rahatsız eden, tedirgin eden bir alan haline dönüşen taşevler bölgesinde Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

14 milyon 380 bin lira maliyetle ihale edilen ve çalışmalarına başlanan taşevlerde, kış şartlarına rağmen restore çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bu alanda restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra Ereğli için çok güzel bir sosyal tesis haline geleceğini ifade etti.

Uzun yıllar boyunca atıl halde bulunan ve içerisinde çeşitli olumsuzlukların meydana gelmesi ile vatandaşların tedirgin olduğu bu alanda restorasyon çalışmasının başlamasının Ereğli için büyük bir hizmet olduğuna da dikkat çeken Oprukçu, “Restorasyon, Ereğli’mizin sosyal ve kültürel geleceği için yapılmış bir yatırımdır. 2009-2014 yılları arasındaki belediye başkanlığımız döneminde yine bu şekilde atıl bir halde olan memurevlerini restore ederek Oğuz Ata Sosyal tesisleri adı ile Ereğli’nin nefes alacağı bir alan kazandırmıştık. Ne mutlu ki, Oğuz Ata tesisimiz, vatandaşlarımızın nefes alabildiği bir sosyal alan oldu. Taşevler bölgesini de, restorasyon sonucunda, Oğuz Ata Tesislerinden daha büyük bir tesis haline getireceğiz. Korkut Ata Tesisleri olarak inşa edeceğimiz bu alan, gerek çevre düzenlemesi, gerekse tesis içerisinde yer alacak olan sosyal ve kültürel tesisleri ile Ereğli’mizin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak kalacak” dedi.

trendmasa
sitesolreklam
verayan
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster